Хоризонталната пътна маркировка в платното за Бургас в района на 194-ти километър на автомагистрала "Тракия" е проверена с три различни уреда и покрива всички нормативни изисквания. Това съобщи Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) след съвместна проверка на маркировката от експерти на Института по пътища и мостове.

Установено е, че експлоатационните показатели в дясната крайна линия са със стойности надвишаващи значително минималните изисквания за начална експлоатация, съгласно нормативната уредба, и е гарантирана безопасността на движение.

АПИ: Маркировката в ремонтирания участък на АМ "Тракия" е безопасна за движение

АПИ: Маркировката в ремонтирания участък на АМ "Тракия" е безопасна за движение

Направиха проверка на участъка

През миналата седмица експерти на Института по пътища и мостове и на неправителствената организация извършиха измерване на дневната и нощната видимост на маркировката в ремонтирания участък от АМ "Тракия" при 208-ми км в дясното платно за Бургас. При измерванията на характеристиките на маркировката беше констатирано, че и дневната, и нощната видимост отговаря на изискванията за безопасна експлоатация и гарантира безопасността на движението в ремонтирания участък на АМ "Тракия" между Чирпан и Стара Загора.