Потребителите, които плащат електронни винетки чрез банков трансфер, трябва да внимават при въвеждането на данните за срока на тяхната валидност, когато се отнасят за тежкотоварни превозни средства. За това предупреждават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Последната дата, от която може да бъде активирана месечна винетка за МПС над 3,5 тона, не трябва да е по-късна от 1 февруари, а последната дата, от която може да бъде активирана седмична винетка - не по-късна от 23 февруари.

От Пътната агенция напомнят, че от 1 март камионите над 3,5 т ще преминат от е-винетки на тол такси и ще плащат за изминато разстояние. Поради тази причина след 1 февруари няма да се активират месечни винетки за тежкотоварни превозни средства, а след 23 февруари - седмични. От 24 до 29 февруари за автомобилите над 3,5 тона ще могат да се купуват само дневни електронни винетки, чиято продажба ще бъде преустановена в 23:59 часа на 29 февруари.

В случай че в таблицата, която се попълва при плащане на е-винетка по банков път, има сгрешени данни за срока на валидност на винетката дори само на едно тежкотоварно превозно средство, електронната система няма да може да активира платените такси за всички леки или тежкотоварни превозни средства в нея, поясняват от АПИ. В същото време ще бъде генериран PAY код, с който плащането ще може да се осъществи.