Репортерът от в. „Галерия" Добромир Добрев и шофьор, работещ в изданието са били арестувани.

Това е станало в редакцията на вестника между 19.00 и 20.00 часа снощи, съобщи БНР. Информацията за ареста бе потвърдена и от пресцентъра на МВР.

Двамата са били в с. Шума, където вътрешният министър Цветан Цветанов притежава луксозен имот, за да направят репортаж за новия брой на вестника.

Там те са снимали вилата на Цветанов и са разговаряли със съседи на семейството на вътрешния министър, след което са се прибрали в София, допълва glasove.com като цитира "Галерия".

РЗС: Цветанов следи незаконно чрез СРС-та и автомобили за проследяване политици и разследващи журналисти.
                                    Още...

Малко след като двамата са пристигнали в редакцията на „Галерия", в офиса на изданието са влезли полицаи.

Те са обяснили, че трябва да ги задържат заради инцидент, който се е случил в с. Шума.

Полицаите са казали, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, но не са обяснили в какво се състои инцидентът, заради който са задържани двамата служители на изданието.

Преди ареста си Добромир Добрев е предложил двамата с шофьора да отидат в полицията утре сутринта, за да дадат показания по случая, но полицаите са настояли те да бъдат задържани още тази вечер.

След това репортерът и шофьорът са били отведени в Областна дирекция на полицията, където се намират и в момента.

От „Галерия" предполагат, че двамата са били проследени, докато са били в командировка в с. Шума, а арестът им е вследствие на интереса им към имота на Цветан Цветанов.