Асеновград протестира за поредна вечер. В града има засилено полицейско присъствие, съобщава БНТ. На място отново са изпратени много полицаи и жандармерия, както и водно оръдие.

Няколкостотин души са се събрали на площада пред паметника на Цар Иван Асен II.

С викове "Българи, юнаци" и развети български знамена премина протестното шествие в Асеновград. За разлика от миналата неделя ексцесии нямаше.

Протестиращите срещу циганските своеволия бяха около 5000 души, а маршрутът на протестното шествие бе от сборния пункт при паметника на цар Иван Асен II към центъра на града.

Протестното шествие срещу циганските своеволия в Асеновград премина през центъра на града, първо се установи пред кръговото движение пред паметника на Александър Стамболийски, а след това протестиращите отидоха пред общината.

Те скандираха "Сърце и душа за България" и играха хоро под звуците на гайда в непосредствена близост до кордона от жандармеристи.

Различни сдружения бяха излъчили свои представители на протеста.

Съдът освободи двама от биячите в Асеновград, 7 остават в ареста

Съдът освободи двама от биячите в Асеновград, 7 остават в ареста

Срещу гаранция от 1000 и 3000 лв...

Исканията на протестиращите не са се променили - повече полиция, която да обикаля в града и селата в района, както и справедливи присъди за извършителите на побоя.

Протестите в Асеновград продължават до дупка

Протестите в Асеновград продължават до дупка

Митингите и шествията им са мирни

В понеделник протестиращите ще заминат за София, където ще се срещнат с представители от правителството, като е вероятно да се срещнат и с вицепремиера Валери Симеонов.

Нямало цигани без адресна регистрация в Асеновград

Нямало цигани без адресна регистрация в Асеновград

Открити са 120 незаконно постройки

Организаторите на протеста гарантират, че няма да се стигне до ескалация на напрежението както миналата неделя.

10 000 души подкрепят протестната подписка. Те подкрепят също и 27-годишният жител от Смолян, който също бе нападнат.

До недоволството се стигна след 26 юни, когато жители на ромския квартал нападнаха състезатели по гребане по време на тренировки.