Според астролога Емил Лещански причината за атаката срещу него е политическа и е свързана с прогнозите му, че ГЕРБ ще спечели изборите, съобщава БНТ.

Той подчерта, че никой не отчита, че той вече се е извинил за прогнозата си за земетресение в Хасково.

Според него 80% от българите са злонамерени хора, а телефонът му нарочно е обявен в нета, за да бъде тероризиран.

Лещански коментира и факта, че прокуратурата се е самосезирала срещу това, което се случи в Хасково.

Атаката идва от хората, които чуват моите прогнози, че ГЕРБ ще спечели, атаката идва от такова ниво, убеден съм, защото са си говорили и са си казали - абе какъв е тоя нещастник, масови психози създава, ГЕБР ще спечели.

В своя защита Лещански твърди, че една седмица преди 19 април казал на хасковлии: "Има една седмица, молете се дано се размине", но никой не отчитал това.

Казва, че е човек със сърдечно отношение към другите и ако знае нещо, обикновено предупреждава хората, ако пък нещастието не е станало 100 пъти по-добре.

На обвинението, че има бизнес със застрахователите в града Лещански отговори, че познава града Хасково само на картата, кракът му не е стъпвал в този град и не познава нито едни човек там.

Тези глупости, които се говорят, трябва да се докажат с документи, с мой подпис и т.н., категоричен е той.

Припомняме, по-рано днес районна прокуратура в Хасково образува наказателно производство срещу астролога Емил Лещански заради паниката, която създаде в града с прогнозите си за разрушително земетресение по Великден.