Атанас Атанасов бе преизбран за председател на "Демократи за Силна България" (ДСБ). Това решиха днес делегатите по време на 17-ото Национално събрание на партията. Общо гласуваха 490 души, 288 от тях подкрепиха Атанасов, а 199 - Цецка Бачкова.

Атанасов предлага промяна и ДСБ да обнови своя образ.

Той предложи и състав от 12 души в националното ръководство, които бяха гласувани и избрани - Грета Стефанова, Зарко Маринов, Евгени Русев, Дорет Димитрова, Димитър Чорбаджиев, Любен Иванов, Катя Панева, Стоян Михалев, Кристина Петкова, Людмила Илиева, Йордан Иванов. За зам.-председатели бяха предложени и избрани Кристина Петкова, Людмила Илиева, Йордан Иванов.

ДСБ започна избор на лидер, кандидатите с визия "без модела Гешев-Борисов" и нови хора

ДСБ започна избор на лидер, кандидатите с визия "без модела Гешев-Борисов" и нови хора

Две са кандидатурите - на сегашния председател Атанас Атанасов и неговата заместничка Цецка Бачкова

Атанасов поиска да се забравят ударите под кръста, за които призна, че е имало и всички заедно да положат усилия и да подготвят партията за местните избори. На първото заседание да се формира национален предизборен щаб да започне работа с кандидатите за кметове.

Ние всички трябва заедно да сме последователни, да укрепим ДСБ, защото носи резултат за десните хора, каза Атанасов.

Опитах да дам знак и не само, а ще искам от новите хора да поемат щафетата да организират важните политически мероприятия, моята работа ще я съсредоточа в парламента, каза пред медиите след избора Атанасов. По думите му в ръководството влизат нови лица - млади хора, работили в ДСБ - някои 1 г. Цецка Бачкова и Димитър Сяров не са в новото ръководство, не защото са били мои опоненти, а защото по моя преценка нямат политически качества за развитие на партията, уточни той.

Лидерът на ДСБ коментира обвинения от страна на опонента му, че е взел еднолично решение да отстрани Бачкова от листите за кандидат-депутати: За първи път ще обясня, каза Атанасов и уточни, че е взел еднолично решение без националното ръководство да я извади от листите, защото не искал да поставя всичките му членове в нейно присъствие да вземат отношение по този въпрос. Опитах да спася ДСБ в 24-и район, юли и април беше изместена на 4-то място, социологията показваше същото и за ноември и направих това да спася нейния имидж и я замених с Иво Божков, добави Атанасов. За ударите под кръста новият лидер поясни, че били последните дни и по време на дискусията при закрити врати днес, "явно от хората, които не го харесват".