Оставката на Сотир Цацаров е бягане пред вятъра. Каквото и да се говори, той е бил информиран за проверката. Това заяви депутат от Демократична България и зам.-председател на 47-то Народно събрание ген. Атанас Атанасов пред БНТ.

По думите му действията са предприети заради така наречената афера Цумгейт. "Дойде му времето", изтъкна Атанасов, според когото Цацаров може да бъде един добър адвокат.

Надежда Йорданова: Дните на Цацаров бяха преброени

Надежда Йорданова: Дните на Цацаров бяха преброени

В МП работят по сигнали срещу главния прокурор

Според него КПКОНПИ било създадено от няколко структури, сглобени на едно място, за да се намери работно място на Сотир Цацаров. КПКОНПИ не постигна никакви резултати и е необходимо да се извършват промени, оцени Атанасов, който е скептичен към работата на такива паралелни институции. Прокуратурата трябва да се занимава с незаконните и нетрудовите доходи, но именно заради бездействието на държавното обвинение по определени обществени случаи, се търси паралелен механизъм за разследва, каза Атанасов.

Той посочи, че не може една бухалка да се превръща в нова бухалка, а трябва да се направи радикална промяна в прокуратурата. В Борисовата държава има хора на ключови позиции, които не си отиват, изтъкна Атанасов и добави, че прокуратурата не действа адекватно на ниво висшите държави на властта.