Правосъдният министър Надежда Йорданова иска да обърне тенденцията на усещане за липса на правосъдие. Пред БиТиВи тя сподели, че правителството и Народното събрание ще търсят законодателни решения в тази посока.

Власт власт възпира, изтъкна тя по повод коментара на прокуратурата, че исканата от НС оставка на Иван Гешев е вмешателство в разделението на властите. Европейските институции, по думите й, нееднократно са констатирали проблеми с българската прокуратура. Към момента правосъдният министър не се е срещала с обвинител номер едно. В министерство на правосъдието работели по сигнали срещу главния прокурор. Имало и такива, които са основание за оставка на главния прокурор

Цацаров хвърля оставка като шеф на КПКОНПИ

Цацаров хвърля оставка като шеф на КПКОНПИ

Той напуска поста от 1 март

Пътят за решаване на проблемите, които имаме, е доброто законодателство, по думите на Надежда Йорданова като заяви, че повереното й ведомство подготвя съответните законови изменения за промяна в КПКОНПИ, за работата на ВСС и спиране на т.нар. кариерни бонуси.

Още тази седмица за обществено обсъждане ще бъде поставен Законът за съдебната власт. КПКОНПИ ще бъде реформирана с или без г-н Цацаров, дните му така или иначе бяха преброени, категорична бе Йорданова.

Надежда Йорданова: Правителството не е оказвало натиск на ДАНС

Надежда Йорданова: Правителството не е оказвало натиск на ДАНС

Това било изпълнение на конституционните правомощия