Смущаващо звучи смъртта на експерта по делото за подслушванията срещу Цветан Цветанов, заяви пред БНР Атанас Атанасов от ДСБ, бивш директор на разузнаването.

Според него е възможно заради разчиствания на сметки, дори да се посяга на живота на хората, с цел  да се прикрият други тежки престъпления.
Може да има и случайности, уточни Атанас  Атанасов.

Припомняме, в събота беше съобщено, че внезапно е починал проф. Евгений Николов, нает от прокуратурата за изследване на придобилия известност „крайслер с антените", който обикаляше из София, докато по документи е трябвало да бъде бил в  гаража.

Атанасов подчерта, че през последните 8 години има фрапиращи случаи на разчистване на неудобни свидетели.

"За да има чистота, властта трябва да е контролирана, питана всеки ден, и да се иска да отговаря, а не мълчаливо да подминава неудобните въпроси", коментира бившият шеф на разузнаването.

Припомняме, професор Евгений Николов, шеф на Националната лаборатория по компютърна вирусология към БАН, загина при катастрофа на 17 юли - месец, след като прокуратурата повдигна обвинение на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че е допускал безконтролно подслушване.

Приживе проф. Николов, единствен от българските специалисти, е заявил категорично, че крайслерът е годен да подслушва и записва от разстояние и в него могат да се намерят доказателства за това.
Източник на обвинението е заявил, че смъртта на експерта е забавила делото за автомобила на МВР. Ако проф. Николов не беше загинал, вече би могло да има експертиза, доказваща, че с него са се извършвали подслушвания.