Служителите от "Автомагистрали - Черно море" АД се отказаха от планирания за днес протест. Днес от 12:00 те трябваше да блокират движението в Ришки и Айтоски проход. Вместо това недоволните служители ще се срещнат с министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, информират от фирмата.

Причината за протестите на служителите от "Автомагистрали - Черно море" са неизплатени от държавата задължения в размер на около 27 милиона лева.

От дружеството съобщават, че са провели сме множество срещи с всички служебни и редовно избрани правителства. Техните писма, позиции, декларации, които до момента са останали без отговор.

От Автомагистрали Черно море обявиха, че липсата на решение вече една година доведе по казуса е довело до периодично забавяне на заплатите, принудително спиране на работа във всички звена, поради липса на материали, масови уволнения, периодично спиране на електроснабдяването, доставката на газ, телефони и интернет както и влошаване на финансовото състояние на "Автомагистрали Черно море".

От дружеството настояват за незабавно разплащане на цялата дължима сума към нашия работодател, осигуряващ ни трайна заетост и добро заплащане.

Припомняме. че в началото на седмицата министър Караджов заяви, че има нужда от още уточнения по механизма, по който държавата да се разплати с "Автомагистрали - Черно море". Той допъплни, че предстои среща по въпроса с юристите за последен път да се направят уточнения.

Караджов и юристи имат нужда от още време, за да платят на "Автомагистрали - Черно море"

Караджов и юристи имат нужда от още време, за да платят на "Автомагистрали - Черно море"

50% от дължимите суми възможно най-скоро