БЧК преустанови до 21 декември курсовете си по оказване на първа долекарска помощ, включително и за кандидат-шофьорите. Шофьорските курсове и изпитите, обаче, за получаване на свидетелство за правоуправление не са. Така бъдещите шофьори, дори да издържат изпита пред ДАИ, не могат да получат книжките си от КАТ заради липса на удостоверение от БЧК, съобщи БНТ.

Разминаването е огромно - казваме, че имаме пазарна икономика, ама не съвсем. Това каза Красимир Георгиев - председател на УС на Асоциацията за квалификацията на автомобилистите в България.

Идва сняг, шофьорите да пътуват с подготвени за зимни условия автомобили

Идва сняг, шофьорите да пътуват с подготвени за зимни условия автомобили

По-специално в Северна и Западна България

В условията на пазарна икономика монополът е недопустим, а държавата и съответните органи са основен стожер това да не става. Те, обаче, създават най-безцеремонно един монопол. Уважавам БЧК като много сериозна организация, без която не може, но това уважение стига дотук, категоричен беше той.

По думите му обучението е било прекъсвано от БЧК още преди да се наложи частичен локдаун. Те могат да го прекъсват, да го подновяват, защото няма други. Доколко е законен този момент в наредбата, където е записано, че само БЧК може да прави тези курсове, е въпрос, по който ние ще се обърнем към правителството. Ако не се реши въпросът, ще потърсим решението в съда, предупреди Георгиев.