Наши сънародници, претърпели през август катастрофа в Германия, изпратиха писмо до вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, в което благодарят на генералния консул на България в Мюнхен Драгомир Димитров за подкрепата в тежък момент. Това съобщи Министерството на външните работи (МВнР).

"В негово лице, всички ние намерихме истинска опора, логистична помощ и човешко съчувствие", пише Маруся Аладжова. "Нямаше и минута, в която г-н Димитров да не покаже своята загриженост и готовност да помогне за разрешаването на един или друг въпрос, готов във всеки момент с информация от болницата или близките на пострадалите", допълва тя.

Катастрофа с 4  коли между Костинброд и Волуяк

Катастрофа с 4 коли между Костинброд и Волуяк

Мъж е починал пред болницата

Катастрофата е станала на 23 август в нея 8 нашенци са пътували за Франция. Част от тях пострадаха тежко и бяха настанени в болница. Служители на Генералното ни консулство в Мюнхен бяха в непрекъснат контакт със сънародниците ни и с местните власти, осигуриха служебен превод, съдействаха за настаняване в хотел на изписаните от болницата, както и за завръщането им в България.