България намалява със 70-80 хиляди души годишно, което прави по 6 души на час. За това алармира проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика.
Той представи данни на Централното разузнавателно управление, според които населението на България е 7 037 935 души и прогнозира, че до няколко месеца населението ще слезе до число, започващо с цифрата 6.

„Връщаме се 80 години назад", заяви проф. Иванов. Той не се съгласи с данните на НСИ от последното преброяване през 2011 г., че циганите у нас намалявали. За да подкрепи думите си, той представи и изследване, според което 34,4% от запитаните жени от цигански произход са отговорили, че имат 4 и повече деца. За сравнение българките са 1,7%.

От Центъра за демографска политика представиха и друго изследване, свързано с индекса на разпространеност и значимост на социалните предразсъдъци в българското общество. На първо място са класовите предразсъдъци, породени от имущественото неравенство.

По-големият дразнител за хората, който има ясен образ според зам.-председателя на ВМРО Костадин Костадинов, са етническите предразсъдъци. По думите му те са сериозна предпоставка за конфликт в България. „Народът ни се е запътил към своето ритуално убийство. България е на прага на тежък етнически и социален взрив", посочи още Костадинов.

Той обясни, че от 30-милиардният държавен бюджет 3 млрд. отиват за издръжка на циганите под формата на различни добавки, 7 млрд. лв. са отделени за пенсии, но според Костадинов бюджетът на НОИ е направен така, че 60% от тези 7 млрд. се поемат от работещите, а другите се формират чрез различни постъпления.
„На практика НОИ фалира, а държавата дотира изплащането на пенсиите. В момента държавата трябва да избере дали да храни пенсионерите или циганите и по всичко личи, че е избрала второто", коментира зам.-председателят на ВМРО.

Той изрази притеснението си и от факта, че когато циганите останат без пари, ще започнат да разграбват масово съседите си - нещо, което става в по-отдалечени селища. По думите му между Стара Загора и Карнобат има тотално циганизирани села, където къщите са задължително с метални решетки на прозорците и вратите, а дворовете са обградени с бодлива тел.
„Там циганските съседи са се отдали на неконтролируемо плячкосване. Това, което се случи в Катуница, скоро ще се случи и в други райони на страната и ще доведе до гражданска война", заяви още Костадинов.
Според него трябва да се вземат сериозни мерки за превенция, иначе „тежко и горко на България".

Неговите прогнози са, че след 10 години българите вече няма да са мнозинство в собствената си родина, а от 2007 г. - вече сме малцинство при новородените.

От Центъра за демографска политика са категорични, че безпътицата в страната се дължи на некадърността и некомпетентността на управляващите, които нямат опит и знания как да ни водят напред. Техен съвет е да се въведат тестове за политици, тест за патриотизъм, тест за склонност към лъжа, ставаш ли за ръководител или не.