Канада даде съгласие за разкриване на 11 избирателни секции за изборите за народни представители на 4 април 2021 г. В нотата се уточнява, че не се възразява срещу откриването на избирателни секции в двете дипломатически представителства на България в Отава и Торонто, както и в почетното консулство във Ванкувър. По изключение се дава разрешение за разкриване на СИК и в следните населени места извън задграничните ни представителства: Монреал, Брамптън, Калгари, Квебек, Вон, Кичънър, Ниагара Фолс и Едмънтън.

Даденото съгласие от канадска страна за разкриване на посочените СИК не освобождава задграничните ни представителства в Канада от задължението за спазване на приеманите на федерално и провинциално равнище решения и мерки с оглед ограничаване разпространението на COVID-19.

Българите в Италия могат да гласуват там, но да си носят декларация

Българите в Италия могат да гласуват там, но да си носят декларация

Секции ще има в посолството ни в Рим и в консулството в Милано

Отбелязва се, че в зависимост от развитието на епидемичната обстановка и издаваните от страна на федералните и провинциални здравни власти актуални разпоредби съществува вероятност гласуването на място да не се състои по план, като се отправя молба към посолството да изготви планове за действие при подобна ситуация.

Припомняме, по-рано през деня Италия обяви, че сънародниците ни могат да гласуват там, но трябва да си носят декларация. На 19 февруари News.bg публикува списък със 69 държави, където сънародниците ни ще могат да гласуват.