Блокадата по границата с Гърция, породена от стачните действия на гръцките фермери, явно не важи за всички, предвид факта, че пешеходци спокойно преминават от двете страни.

От тази възможност се възползват някои от протестиращите гръцки фермери, които са пристигнали със земеделската си техника от околните на Промахон села, за да блокират основната пътна артерия.

Блокадата на гръцката граница от протестиращи фермери продължава.
                                    Oще...

Според репортер на emaxpress доста често, оставяйки тежката си земеделска техника, те преминават без проблем границата с България.

След това се отправят към намиращото се в близост до граничния пункт казино, където обилно похапват безплатни кебапчета и си опитват късмета на хазартните игри.
След като им се „наситят", фермерите се връщат на гръцка територия при машините си, блокирали границата.

По думите на репортера на emaxpress, отстрани се създава впечатление, че хората, които решават дали да остане или да бъде вдигната блокадата, са едва 4-5.
Решението се взима ден за ден и като че ли без съгласуването със синдикални или браншови организации.

Искаме 10 милиона евро компенсации
                                      Още...

Своеобразният лидер на групичката в „ръководството" на протестиращите - Йоргос, даде и своето обяснение за действията на гръцките фермери.

Запитан защо те са взели решение за блокада именно насред разгара на кризата, той отговори:"За да се забавляваме. И за да напомняме на правителството, че и ние правим нещо".

Припомняме, протестът на гръцките фермери е с искане за гарантирани цени на продукцията им, намаляване на производствената стойност и замразяване на дълговете.
Блокадата на границата с България продължава вече втори ден, като все още не е ясно кога ще бъде отменена.

Очаквайте фоторепортаж за ситуацията на ГКПП „Кулата".