БДЖ оказва пълно съдействие за превозването на контейнери за настаняване на хора, останали без дом след земетресенията в Турция. Това заяви служебният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев на среща с посланика на Турция Айлин Секизкьок днес. В първия етап от транспортирането на контейнерите ще бъде използван интермодален транспорт за доставка на 70-80 конструкции, съобщиха от ресорното министерство.

Айлин Секизкьок изрази благодарност страната ни, доброволците и дарителите за съчувствието към пострадалите от природното бедствие и за оказаната помощ през последните 15 дни.

Алексиев пък информира, че на граничния пункт "Капитан Андреево" предстои да бъдат пуснати в експлоатация нови трасета за хладилни камиони. Целта е те допълнително да допринесат за облекчаване на преминаването на хранителни продукти през границата. "Основен приоритет за нас е намаляване на времето за преминаване на стоките през граничния пункт", увери Христо Алексиев. Той изрази и надежда скоро да бъде подписан меморандум за нов железопътен граничен пункт между Ямбол и Одрин.

Повече от 500 ранени след последното земетресение в Турция

Повече от 500 ранени след последното земетресение в Турция

Земетресение с магнитуд 6,4 удари южна Турция в понеделник вечерта