Медицинската сестра - Петя Стоянова, която беше нападната от пациентка в Горна Оряховица е категорична, че ще продължи да работи в спешната помощ, съобщава БТВ.

яма да се изплаша, не ме е страх, обичам си работата и ще остана да работя в спешна помощ", категорична бе Петя Стоянова в изказване пред медията. Стоянова беше ударена от 53-годишна жена от ромски произход по време на дежурството си. Циганката дошла в болницата с внучето си - детето имало рана на главата.

По думите на медицинската сестра детето е имало лека охлузена рана на челото и случаят не е бил спешен. "Нямаше нищо спешно, което да кара близките да се държат по този начин. Ние дори не бяхме допуснати да прегледаме нормално детето", казва Стоянова.

"Когато дойдат в спешната помощ, от ромския етнос винаги са специални, винаги бързат и са най-спешни. Това не е така - всички пациенти са специални. Подложени сме ежедневно на някаква атака от тяхна страна. Ежедневно сме заплашвани и обиждани", оплака се медицинската сестра.

6 месеца условно за нападението над медицинска сестра в Горна Оряховица

6 месеца условно за нападението над медицинска сестра в Горна Оряховица

Извършителката, която е осъждана за хулиганство, твърди, че я е ударила без да иска

Пострадалата жена е категорична, че в болницата с нищо не са провокирали агресивното поведение на циганката. Медиците са се погрижили изцяло и за жената и за малкото дете, уверява Петя.

"Бях много емоционално наранена, почувствах се използвана, сама и незащитена", призна медицинската сестра.