Две нови яслени групи ще бъдат отворени на територията на район "Триадица". Те ще се помещават в бившата малка спортна зала "Триадица" в кв. "Гоце Делчев". Това съобщи пред БГНЕС Христо Вълчанов, зам.-кмет с ресор строителство в район "Триадица".

Столичната община е осигурила финансирането на проекта - 360 000 лв. По думите му има планове за разкриване и на още яслени и градински групи. "Имаме готовност на още 4 локации. Имаме една изцяло нова локация, която е в кв. "Стрелбище", тя е за 4 ясли и 4 градински групи, изцяло чисто нова сграда. Намира на ул. "Червена роза". Имаме още две пристройки, които очакваме да се случат - в 35-а ясла, там могат да се обособят 4 нови яслени групи и две яслени групи в кв. "Иван Вазов" - в 21-ва ясла", посочи той.

И в Пазарджик отвориха детска градина за децата на родители на първа линия

И в Пазарджик отвориха детска градина за децата на родители на първа линия

За приема в дежурната градина няма да се изискват допълнителни документи

Новостроящата се градина в "Манастирски ливади" пък вече е почти на груб строеж, добави зам.-кметът и припомни, че детската градина трябва да стане готова в началото на 2022 г., но има уверение от строителя, че тя ще бъде готова в края на тази година. Столичната община води преговори и с Драгалевския манастир, който да предостави свои имоти за изграждането на училище в "Кръстова вада" и "Манастирски ливади".