Окръжна прокуратура - Кюстендил осъди на тринадесет години и четири месеца затвор, мъжът ограбил и пребил 74-годишна жена в Дупница.

Инцидентът е станал на 31 декември 2017 г. Осъденият е отнел от жертвата два мобилни телефона, дамски часовник и пари - сто щатски долара и двадесет и пет лева. Мъжът е нанесъл жесток побой с множество удари с юмруци по главата и лицето на 74-годишната жена.

На пострадалата била причинена тежка телесна повреда - закрита черепно-мозъчна травма с масивен кръвоизлив и контузия. Вследствие на получените увреждания, две седмици по-късно пострадалата починала в болнично заведение.

Престъпното деяние е било извършено от И.М. при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан и не е изтекъл петгодишен срок от изтърпяване на последното му наложено наказание.

Първоинстнационният съд го е осъдил на дванадесет години "лишаване от свобода". След протест на Окръжна прокуратура - Кюстендил срещу размера на наказанието с искане то да бъде увеличено, присъдата е била изменена.

Състав Софийския апелативен съд е наложил на осъдения, наказание от тринадесет години и четири месеца "лишаване от свобода" при "строг" режим на изтърпяване.

Присъдата е влязла в сила и е приведена в изпълнение в затвора Бобов дол.