58% от българите са на мнение, че протестиращите няма да изпълнят нито една от целите си, а 25% смятат, че ще изпълнят и двете цели - оставка на премиера и на главния прокурор. 6% твърдят, че може да има само оставка на правителството. Най-малък е делът на хората, които мислят, че само главният прокурор ще подаде оставка - 3%. Това сочат данните на Галъп.

Появилата се и идея за оставка на Руен Радев, която също не звучи реалистично за мнозинството - 63% не я споделят, а 29% са на обратното мнение. Останалите се колебаят.

Вие лично подкрепяте ли или не подкрепяте протестите в страната?

Снимка 490254

Източник: Гагъл

54% не искат предсрочни избори, а 42% - искат. Остава в сила констатацията и от предишни изследвания в тежки политически ситуации - обществото очевидно иска промяна, но конкретната перспектива за предсрочни избори по-скоро отблъсква.

Междувременно, 59% продължават да подкрепят протестите в страната, а 34% не ги подкрепят. Останалите се колебаят. Данните отразяват и обичайното у нас отношение към властта, но и подсказват, че протестният потенциал е висок и остава чувствителен.

Нужни ли са предсрочни парламентарни избори?

Снимка 490255

Източник: Галъп интернешънъл

Относно казусът с коронавирус, 55% приемат, че правителството се справя добре или много добре със ситуацията с короновируса, но други 43% са на обратното мнение.

Въпреки по-тревожните статистики обаче, и днес мнозинство от 59% са против въвеждане отново на твърди ограничителни мерки. 39% обаче казват, че биха приели. Само в рамките на два месеца делът на оптимистите спадна от 61% в началото на юни, през 40% в края на юни, до 32% сега.

Смятам, че българското правителство се справя добре с коронавируса.

Снимка 490252

Източник: Гагъл

44% твърдят, че доходите им вече са намалели заради коронавируса. 9% - че са загубили работно място. За 8% загубата на работа явно предстои. 6% са спрели да плащат кредити, а 2% - лизинги.