Министърът на културата Боил Банов отправи приветствие към театралната общност по повод Международния ден на театъра-27 март. Министърът на културата коментира, че повече от всякога обществото има нужда от театъра.

Очакваме официална церемония в Народния театър, както традицията повелява, да аплодираме носителите на наградите "Икар" на Съюза на артистите в България, да засвидетелстваме всички ние огромното си уважение към гилдията, към всеки един от Вас, който в професионален план се раздава за това да живеем в едно по-смислено общество и в един по-красив и духовен свят, подчерта министърът на културата.

Повече от всякога сега ние изпитваме необходимост от съприкосновението с тази по-красива версия на живота. Затова очакваме отново да изпълните не само празните салони, но и сърцата на публиката с Вашите послания, истории от преживяното, с изказаното по сценарий и премълчаното без, с усмивки и сълзи, с всичко онова, което прави театъра най-честното и съкровено общуване между хората, допълни той.

В заключение Министърът на културата Боил Банов припомни призива на режисьора Шахид Надийм, в който той говори за благородната роля на театъра, която мобилизира човечеството да се измъкне от пропадане в бездната. Банов добави, че и днес звучи пророчески призивът в това послание - да възстановим духовните си сили, да се борим с апатията, летаргията, песимизма, алчността и пренебрежението към света, в който живеем, и планетата, която обитаваме.