"Аз в Банкя оставих последна отсечка, накрая си ходя през Младост. Сигурно ще ни се разсърдят хората там в един момент". Това обяви премиерът Бойко Борисов на церемония по връчването на наградите "Мистър и Мисис Икономика", цитиран от "24 часа".

Той коментира инфраструктурни проекти, като цитира данни на Световната банка, според които до 90-та година с Унгария сме почти равни.

"Точно тези 14 години, които ги наричат прехода, ни дърпат нагоре. В последните 10 години вървим нагоре", каза премиерът.

"Няма такава задлъжнялост каквато има днес в световен мащаб. В стотици трилиони се изразява, което е риск особено за малки държави. За това ние харчим внимателно. И за какво харчим? Образованието да се развива", отбеляза Борисов.

"Без тях София нямаше да се движи", подчерта премиерът, като има предвид магистрала "Тракия", Западната дъга, Южната и Северната тангента.

Борисов посочи редица проекти, които променят положително облика на региона, в който се изграждат - магистралите "Тракия", "Хемус", "Европа" и "Струма", обхода на София, околовръстните пътища на Пловдив и на Пазарджик.

"Работи се на пълни обороти, с хиляди машини", категоричен беше министър-председателят и добави, че става дума за огромни обекти, каквито не са правени никога.

Борисов обяви, че няма да има промяна в данъчната политика.

Данъците си остават тези. Мощно инвестираме в образование, здравеопазване, спорт, култура и археология. Ще продължим да правим и инфраструктурата, съобщи той.

Той отбеляза, че в България се строят нови заводи, а износът бележи близо 4% ръст, което е добре за бизнеса и за държавата.

Премиерът Борисов специално акцентира и на енергийната тема.

"30 години не се направи газопровод за диверсификация", заяви министър-председателят и посочи газовите магистрали, в чието изграждане се инвестира в момента.

Вчера Борисов се оплака, че един от големите му грехове е, че магистралите в България са безплатни.