Ден след като обяви, че "банда некадърници" (служители на летище София, б.р.) държали на нокти часове наред държавата, премиерът Бойко Борисов обяви, че службите действали добре.

Положителната оценка той постави пред членовете на правителството по време на днешното заседание на изпълнителната власт.

"Службите вчера действаха добре. Московски, на летището тази служителка, разбрах, че вече сте я уволнили, но повече такива неща да не се получават!", каза Борисов, цитиран от правителствената стенограма.

Премиерът и бивш главен секретар на МВР даде своята препоръка за действие в подобна ситуация.

"Грешката на службите ще я посоча и пред вас и публично – когато има такъв инцидент, има начин на действие с така наречените или паравани, или се поставят четири пожарни около обекта, или автобуси и т. н. А не да се наредят на сто метра медиите – при една експлозия ще ги изтрепе всичките. И се подава информация тогава, когато е сто процента потвърдена, окончателна, и тогава се създава необходимата организация за обезвреждане.

А не като на реалити шоу – три часа държавата в истерия! Разхождат напред-назад СОБТ там и всичко се снима и се предава директно. Какво пречеше да сложите четири автобуса от четирите страни?!", реторично пита премиерът.

Той критикува и слабата организация за придвижване на пътниците и служителите на аерогарата.

"Какво пречеше на аерогарата да се пратят два автобуса и да извозват, да им обясняват. Всичко това създава негативи. Веднъж ги е страх, втори път – никакво внимание", каза Борисов.

"Ходи с куфара човекът километри наред и разни чиновници там излизат да говорят глупости", обобщи ситуацията той и призова да се извлекат поуки.