Кметът на София Бойко Борисов се срещна с президента на Университета на щата Мериленд д-р Сюзън Олдридж.

Целта на срещата бе създаване на партньорство между Висшето училище по застраховане и финанси в столицата и Университета на щата Мериленд, което се осъществява със съдействието на Столична община. Това обясни пред журналисти след срещата д-р Сюзън Олдридж.

Тя съобщи още, че е било договорено през октомври да бъде открита съвместна програма по финанси във Висшето училище по застраховане и финанси.

По-късно днес ще се проведе церемонията по подписването на съвместната програма. Обучаващите се по нея ще получат диплома от българския университет по застраховане и финанси и от американския университет.

На срещата днес е било договорено във Висшето училище по застраховане и финанси да преподават лектори от Университета на щата Мериленд.

Обучението на всеки курсист ще струва по 6000 евро, което е по-малкото от половината, което заплащат американските курсисти.

Д-р Сюзън Олдридж е поканила кмета Бойко Борисов да изнесе лекция в нейния университет. Президентът на Висшето училище по застраховане и финанси доц. Григори Вазов обясни, че са били договорени значително по-ниски такси за българските курсисти.