Премиерът Бойко Борисов лъже за официално оповестеното ниво на контрабанда при цигарите. В това е убеден Румен Петков - член на ИБ на АБВ. Той направи изявлението в ефира на bTV. 

Според него, зад 8-те процента контрабанда се крие конфликт на интереси и истината е по-различна. Не можем да твърдим, че пушачите са намалели наполовина, настоя той. 

Петков коментира и рокадата в ръководството на НСО и зачестилите напоследък твърдения за напрежение там. Той вярва, че е оказван натиск.

"Вицепремиер да каже, че службата ни е заплаха за висшите държавници - за мен е нихилизъм. Или той трябва да каже, че визира конкретно определени служители или обстоятелства. Но да излезеш и гръмотевично да кажеш, че НСО е заплаха за висшите ни държавници е безотговорно, нелепо и подло", заяви той.

Според Петков твърденията, че щатът на Националната служба за охрана е раздут, се правят без да се вземат предвид какви са задачите на това ведомство.

"Службата сигурно трябва да бъде преструктурирана, сигурно трябва да бъде оптимизирана, но трябва да се знае и, че тя е нужна на държавата. Тя трябва да създава усещане за държавност и сигурност. Според мен е добре да бъде изготвен един вътрешен правилник, в който е изрично и ясно разписано какво не може да върши един служител на НСО, и какво може да върши, по време на работа и извън нея"., счита той.