Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посрещна министър-председателя Бойко Борисов на строежа при пътен възел "Славяни", където АМ "Хемус" прави връзка с отсечката Ловеч - Плевен.

Никой преди нас дори не си е помислял да построи АМ "Хемус". Ние ще я направим и ще я оставим за поколенията. През 2024 г. от София до Варна ще се пътува само по магистрала, финансирането е осигурено, процесът е необратим. С "Хемус" и пътя Ботевград - Видин Северна България само за няколко години ще догони Южна България по развитие, каза премиерът.

Автомагистралата е една чудесна перспектива за хората и икономическото развитие на региона, допълни кметът на Ловеч, като представи останалите кметове - на Угърчин и Летница, на селата Радювене и Славяни. В края на януари ще пуснем отсечката от Търговище за Варна, строим и към Видин, и към Ботевград, Всичко това ще остане за следващите поколения, допълни Бойко Борисов.

Ремонт спира движението в участък от АМ "Хемус" за два дни

Ремонт спира движението в участък от АМ "Хемус" за два дни

На 25 и 26 август

Това е един от най-големите строежи в Северна България. Магистралата до пътя Ловеч -Плевен трябва да е готова до края на 2021 г., а цялата магистрала София - Варна трябва ще е завършена до края на 2024 г. По трасето сега работят над 4 000 души и над 1000 машини.

На срещата присъстваха още областните управители на Ловеч и Плевен Ваня Събчева и Мирослав Петров, кметове на околните селища, работници и граждани. Премиерът беше придружен от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.