„Ще бъдем твърди към всякакви изстъпления."

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов във вразка с наближаващото футболно дерби между вечните съперници „Левски"  и ЦСКА.

Изявлението беше направено по време на днешния шахматен турнир между „Левски" и ЦСКА, в който се включиха премиерът и вътрешният министър Цветан Цветанов.

„Знаете колко много работа се задава на полицията когато има подобни футболни мачове." - коментира от своя страна вътрешният министър по повод на футболните страсти.

Като привърженик на „Левски" Борисов застана срещу Дучето, като шахматната партия достигна до патова ситуация.
Цветанов, който е фен на червения отбор, победи Георги Иванов-Гонзо.

„Смятам, че това беше пример на толерантност, на уважение на опонента и смятам, че това, което направихме с Гонзо, и това, което премиерът  направи с Дучето е пример за начин на поведение на спортния терен." - коментира пред news.bg след победата си Цветан Цветанов.

Попитан дали е възможно подобно толерантно отношение между  феновете на спортове с по-висок адреналин, какъвто е футболът, той  увери, че усилията са насочени точно към формиране на такова поведение.

„Трябва да ви кажа, че адреналинът ми сега на дъската също бе много  голям, защото всеки се стреми към победата... Важното е да спазваме правилата на играта и това го показахме днес;" - допълни министър Цветанов.

„Радвам се, че толкова млади участници има тук." - заяви от своя страна премиерът Борисов.

Турнирът бе открит от общинския съветник Петър Курумбашев, който благодари на столичния градоначалник Йорданка Фандъкова за съдействието при организирането на турнира. Той благодари и на правителството да отпуснатите 6.6 милиона лева за организирането на турнира Топалов-Ананд.