Премиерът Бойко Борисов коментира казуса за провежданите проверки по заведения в черноморските курорти. Законът е за това - да се изпълнява, каза Борисов за проверките.

Вицепремиерът Валери Симеонов е информирал Борисов за десетки постъпили жалби срещу прекомерния шум.

Симеонов дисциплинирал, не търсел адреналин

Симеонов дисциплинирал, не търсел адреналин

Концесионери и наематели клатили държавата през туризма

В личния си Фейсбук профил министър-председателят коментира, че "Журналистите ме попитаха за казуса Слънчев бряг. Обясних им, че днес разговарях с Валери Симеонов - законът е такъв, че не позволява след 23 часа да има шум, има десетки жалби срещу заведенията. Вицепремиерът действа в рамките на закона. Ако има дебат, той трябва да влезе в парламента и да се реши дали да се промени законът или не. Но при всеки случай - трябва всички да спазваме правилата."

Днес Борисов проведе инспекция, заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, на ремонта на така известния "път на смъртта" Пловдив - Асеновград.

На инспекцията министър-председателят призова за дебат за промени в Закона за обществените поръчки, които да доведат до спиране на безкрайните обжалвания. Борисов обясни, че строителството на отсечката било спряно именно заради обжалвания.

"Аз не съм доволен от това, че две години гинаха хора тук, заради тези безумни обжалвания на обществени поръчки", коментира премиерът. Той обясни, че заради обжалвания не са започнати обходите на Поморие и Ахелой, ТОЛ системите.

Той се притеснява, че заради обжалвания ще се бави купуването на нови влакове и мотриси. Според фирмата изпълнител разширението на пътя ще е готово през септември 2018 г.