Няма как нито Бойко Борисов да спре Валери, нито Валери да спре Бойко Борисов, когато и двамата спазват закона. Така заяви по Нова телевизия вицепремиерът Валери Симеонов във връзка с призивите на скандиращи в "Слънчев бряг".

Вицепремиер, диджей и казус с курортен шум в почивните дни

Вицепремиер, диджей и казус с курортен шум в почивните дни

По думите на диджея, като гост, той не е част от казуса, свързан със силата на децибелите и шумът от дискотеката

"Нито дърпа шалтери Симеонов, нито даже е виждал този диджей, който разказваше, че съм го тероризирал по някакъв начин", заяви Симеонов.По думите му той е бил извън заведението, а полицията си е вършила работата, когато е конфискувала "средството, с което се извършва нарушение".

"В бар "Оксижен" става дума за най-малко 20 предупредителни протокола и над 18 наказателни постановления за шум, които не се спазват", уточни Симеонов.

"Слънчев бряг" гони Симеонов от дискотеките

"Слънчев бряг" гони Симеонов от дискотеките

Симеонов щял да изгони туристите

Появата му не била с цел повишаване на адреналина в почивните му дни, допълни вицепремиерът. По думите му институциите си вършат работата и на територията на Бургаска и Варненска област работят над 100 екипа, които нонстоп извършват проверки.

Той изтъкна, че този сезон няма нито едно стомашно-чревно заболяване, което означавало, че работата на агенцията по храните била добра. Симеонов добави, че няма и нито един затворен плаж заради нарушаване на санитарните норми на водата.

По думите на Симеонов в много от заведенията има "по един самозван собственик, който си въобразява, че той е над закона".

Дисциплиниращ ефект от проверките има, смята Симеонов.

анкета

Какво прави Симeонов в Слънчев бряг?

Виж резултати

Грижи сe за спокойствието на туристите 13.5%

Установява закона 34.8%

Гради лична ПР акция 21.0%

Иска да влезе в новините 6.2%

Излага се 24.5%

Проблемните заведения били няколко в "Слънчев бряг" и са собственост на подземна фигура - "някакъв си Радо Слънцето", заяви Симеонов.

"Отивам се да изкараме България от зоната на здрача и от зоната на евтин алкохолен туризъм", допълни Симеонов

Той посочи ,че протестите срещу него в "Слънчев бряг" били организирани от собствениците, които са нарушители.

Според Симеонов тези, които клатят държавата през туризма са наематели и концесионери на плажовете и посочи имената на Маджо, братя Маргини и Радо Слънцето.

Борисов подкрепи акцията на Валери Симеонов

Борисов подкрепи акцията на Валери Симеонов

Заради обществените поръчки се бавили много ремонти, обясни премиерът

Припомняме в петък вечер, вицепремиерът Валери Симеонов сподели в личния си профил във Фейсбук, че в петъчната нощ събрал "всички контролни институции в РПУ Слънчев Бряг" и превърнал "Слънчев бряг "в синоним на нормален и тих европейски курорт"

Заедно с НАП констатирали множество нарушения на трудово-правния статус на работещите, данъчни и нарушения на закона за храните.