Нивото на звука на дискотеката се определя от самата апаратура, аз съм пътуващ гост диджей - случайно съм тази вечер тук. Провалиха ми всички участия. Това каза Диджей Станчо в ефира на Нова ТВ, след като в нощта на петък срещу събота бе задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане за срок от 24 часа в дискотека "Оксижен" в Слънчев бряг.

Дискотеката е била санкционирана десетки пъти заради нивата на шума, а във въпросната вечер е била проверена от всички държавни институции. Констатирани са редица нарушения на трудовото законодателство, намерени са и храни без произход. Диджеят обобщи, че по същия начин гостуващи артисти са Ицо Хазарта, Дичо, Орлин Горанов, Лили Иванова.

На въпрос, какво точно се случи онази нощ, диджей Станчо заяви: "Дойдох нормално да си свърша работата. С това се храня - пускам музика. Около 12 и 45 нахлуха полицаите", коментира диджеят. По думите му заедно с полицаите са били техният шеф, а до тях и вицепремиерът Валери Симеонов.

И тази нощ под ръководството на вицепремиера Валери Симеонов в курорта "Слънчев бряг" продължиха проверките на дискотеки, барове и ресторанти, като бяха установени нарушения, съобщава БНТ.

В центъра на курорта е много по-тихо, където миналата вечер беше затворена дискотеката "Оксижен". Останалите заведения в централната алея също са намалили децибелите.

Вицепремиерът Валери Симеонов не пожелава да съобщи подробности от акцията тази нощ, но потвърди че усилията на контролните органи за въвеждане на ред и спазване на законите в областта на туризма ще продължат. Утре в Бургас Симеонов свиква съвещание на координационния съвет по туризъм и там ще бъдат оповестени резултатите от проверките през изминалите дни.

Само за една нощ Симеонов громи шума в Слънчев бряг
Обновена

Само за една нощ Симеонов громи шума в Слънчев бряг

"Изчакахме "възкръсналото" заведение пак да се напълни с хора и отново им иззехме аудио уредбите", съобщава вицепремиерът

"Заведението бе пълно с чужденци. Моята работа е да представя България, да представя себе си, да представя моето умение, да знаят чужденците, че в България има добри професионалисти", разказва още за петъчната вичер диджей Станчо.

Диджей Станчо не скри учудването си от факта, че полицаите са поискали да задържат и личния му лаптоп, срещу което той се възпротивил и последвал акт за възпрепятстване на полицейската акция.

"Без никакви обяснения с директните заповеди - изключвай всичко. Изключих всичко, изключих всичко на момента", разказа диджеят. По думите му скандал не е имало. "За пръв път в живота си влязох в килия, свалях си връзките на обувките, колана, имаше психично болни, които цяла вечер крещяха", сподели още той.

По думите му като гост диджей той не е част от казуса, свързан със силата на децибелите и шумът от дискотеката, който се определял от апаратурата. По думите му единственият начин да си потърси правата е този в Съда за правата на човека в Хага.

"Не мога дори да си представя да съдя държавата, в която съм израснал. Аз съм на 46 години. Имам си моя патриотизъм - той сигурно е различен от този на г-н Валери Симеонов", коментира още диджей Станчо.