Канцлерът на Германия Ангела Меркел получи подарък от премиера Бойко Борисов - сребърна бъклица с розово масло, информират от Министерски съвет.

Преди началото на Съвета Борисов поздрави германския канцлер Ангела Меркел по повод рождения й ден. Днес Меркел навършва 66 г.

Борисов хванат на срещата на евролидерите да не носи маската си правилно

Борисов хванат на срещата на евролидерите да не носи маската си правилно

Премиерът не си е покрил носа

Българският министър-председател пожела успех на Германското председателство на Съвета на ЕС и изрази увереност, че реализирането на поставените от него цели ще се отразят положително на целия Европейски съюз.

Борисов разговаря с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел преди заседанието на Съвета в Брюксел. Премиерът поздрави Шарл Мишел за интензивната работа и усилията му в търсене на консолидирано решение по отношение на Плана за възстановяване на Европа. Двамата бяха единодушни, че намирането на работещи решения и постигането на споразумение изисква упорит труд и политическа воля от страна на всички държави членки. Министър-председателят Бойко Борисов беше категоричен, че това е в интерес на всички европейски граждани.

Срещата в Брюксел започна с традиционния обмен на мнения с председателя на Европейския парламент Давид Сасоли.

Борисов очаква евролидерите да приемат Планa за възстановяване на Европа

Борисов очаква евролидерите да приемат Планa за възстановяване на Европа

В Плана се включва Многогодишната финансова рамка 2021 - 2027 г.