Премиерът на България Бойко Борисов е хванат да не носи маската си правилно по време на срещата на върха на Европейския съвет в Брюксел.

Кореспондентът на "Гардиън" в Брюксел Дженифър Ранкин написа в "Туитър", че "винаги има някой, който не носи маската си правилно - премиерът на България Бойко Борисов" и публикува снимка с министър-председателя, който не е покрил носа си.

От пресцентъра на Министерски съвет разпространиха снимки на Борисов с гръцкия премиер Кирякос Мицотакис преди началото на заседанието на Европейския съвет. На тях се вижда, че Борисов не е оправил маската си.

Иначе двамата изразиха увереност, че днес европейските лидери ще се договорят за постигане на споразумение за Плана за възстановяване на Европа, който включва Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г. и инструмента "Следващо поколение ЕС".

Борисов очаква евролидерите да приемат Планa за възстановяване на Европа

Борисов очаква евролидерите да приемат Планa за възстановяване на Европа

В Плана се включва Многогодишната финансова рамка 2021 - 2027 г.

"Европейският съюз повече от всякога се нуждае от единствено. Заедно ще се преборим с кризата, породена от COVID-19. Сигурен съм, че ще намерим разумен компромис", заяви министър-председателят Борисов.

За двудневната среща на върха са предприети безпрецедентни епидемиологични мерки.