Фенове на отборите на ПФК "Левски" и ПФК ЦСКА се сбиха в центъра на София, съобщават от полицията.

Конфликтът е възникнал на столичния булевард "Евлоги и Христо Георгиеви" минути преди 15:00 часа.

Привърженици на отборите се сблъскали в центъра на столицата, отивайки към националния стадион "Васил Левски", където днес се провежда мач на двата отбора.

При боя е пострадало леко едно момче. Той е откаран в близка болница. Полицията е реагирала бързо и е арестувала 42-ма души, привърженици и на двата футболни клуба. У тях са открити маски, наркотични вещества, спрейове и други забранени предмети. 

Към 13:40 часа пък на телефон 112 е получен сигнал за спречкване между фенове на двата отбора в района на Южния парк в столицата, информира МВР.

Незабавно на там са начени полицейски екипи и при появата им групите са се разпръснали.

По маршрутите на предвижване на феновете на двата отбора по пътя към стадиона са засечени използване на пиротехнически средства и факли.

 

Строги полицейски мерки заради мача "Левски" - ЦСКА

Строги полицейски мерки заради мача "Левски" - ЦСКА

Пияни няма да се допускат на стадиона

Агитки на "Левски" и ЦСКА се сбиха и край Враца, съобщава Нова. Автобус от Козлодуй с фенове на ЦСКА спрял във Враца край магазин на края на града.

Там се сблъскали с левскарите. При боя там едно момче от Козлодуй е пострадало. Към момента не е ясно какво е състоянието му.

Бързата реакция на полицаи е предотвратила по-тежки последствия, твърдят очевидци.

Припомняме, че мерките за спазване на обществения ред ще продължат и в часовете след двубоя. В центъра на столицата има засилено полицейско присъствие, за да предотврати последващи конфликти.