Премиерът Борисов припомни отново, че е уволнил заместник-министър Павел Тенев заради снимки с хитлеристки поздрав. Той направи този коментар при връчването на годишните награди за Икономика на светло.

Павел Тенев се разкайва за снимката с нацистки поздрав

Павел Тенев се разкайва за снимката с нацистки поздрав

Търсил хумористичен ефект и сценарий във всички снимки

"Аз го уволних веднага, след като си подаде оставката, но медиите десет дни не ни оставихте на мира." Така премиерът Бойко Борисов припомни отново, че е уволнил заместник - министър заради снимки с хитлеристки поздрав.

Той беше помолен да коментира случая със снимки на Пламен Узунов в нацистки костюм и хитлеристки мустаци. Преди дни премиерът каза, че очаква указ на държавния глава за освобождаване на Узунов, който беше вътрешен министър от служебния кабинет. Узунов е секретар по правни въпроси и антикорупция на президента Румен Радев. Такъв указ президентът не е издал.

Той припомни, че само преди седмици е имало изказвания, включително от президентската институция, от БСП и всички партии, че това е фашизъм, недопустимо, имаше сигнали и официални питания до Брюксел.

Този двоен аршин не ми харесва, но повтарям, че моята съвест е чиста, че с колегите патриоти взехме това решение. Не се меся обаче в работата на другите, допълни премиерът Бойко Борисов.