Трябва да има безплатно и масово тестване за COVID-19. Това заяви в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев.

Аз изкарах коронавируса. В началото имах много лек симптом и ако не бях отишъл да се тествам, нямаше да знам. После обаче развих пневмония. От една страна има хора, които го карат безсимптомно и не знаят, а от друга има такива, които са в много тежко състояние, но нямат пари да си платят теста. Ето затова трябва да се тества цялата държава, поясни Стойнев.

Габровски: Тези, които палиха маски по площадите, да кажат защо сме първи по смъртност

Габровски: Тези, които палиха маски по площадите, да кажат защо сме първи по смъртност

Той добави, че в неговото лечебно заведение има заболели медици

Според него държавата е закъсняла със затварянето на заведенията. "Забавлявахме се, като че ли кризата няма да дойде при нас. Всичко е въпрос на организация, но правителството е некомпетентно. Нямаме достатъчно лекари и специалисти. Когато учите 7-8 години за сметка на държавата, не може като завършите, да заминете в чужбина", коментира още Стойнев. По думите му мерките и правилата са за всички и трябва да се спазват. "Не подкрепям колегите от БСП, които не носят маски", заяви Драгомир Стойнев.