Камов : Остават някои открити въпроси за листите

Снимка Приключи процесът на формиране на Коалиция "За България" – с тези думи лидерът на БСП Сергей Станишев обобщи трудния според него етап на формиране на управленските приоритети и платформата за управление на Левицата.

В столичния хотел “Шератон” под коалиционното споразумение подписите си сложиха Станишев, Георги Анастасов за партия “Български социалдемократи”, Николай Камов за политическо движение “Социалдемократи”,. Александър Радославов за движението за социален хуманизъм, Александър Паунов за комунисстическа партия на България, Тома Томов за движение “Рома”, Спас Панчев за БЗНС-Александър Стамболийски и Александър Каракачанов за Зелената партия.

Това е консолидация на българската Левица в нейното многообразие и стремежа й да предложи на българските избиратели едно различно управление на социалната отговорност, заяви Сергей Станишев.

Според него в процеса на формиране на коалицията всяка партия е изразила своята позицията и е направила своите компромиси в тяснопартийните интереси в името на по-високата цел.
След подписването лидерите от коалицията запалиха свещ в черквата “Света Неделя”, като Сергей Станишев поднесе цветя пред паметната плоча на загиналите в атентата от 1925 г.

Соцлидерът заяви, че това е акт на преклонение пред паметта на всички жертви на политическото противопоставяне през 20 век.
Веднага след това Коалиция за България внесе своите документи в ЦИК.