В деня, в който в Катуница беше погребан Ангел Петров, лавинообразно започнаха да се появяват съмнителни съобщения за безредици в страната, станали на места, където бе отбелязана паметта на убитото момче.

Във фейсбук се появи група "Смърт за "цар" Киро! Око за око, зъб за зъб", която вече е събрала над 14 500 привърженици. Според информацията в нея протести са планирани утре в София, Пловдив, Варна и Бургас.

Носете знамена, БЪЛГАРИ, призовават организаторите на групата.

В Youtube се появи клип, от който става ясно, че клубът на ДПС в Столипиново е запален.

Междувременно, шествие се състоя и днес в Пловдив.

Информацията за него също е противоречива, като според news.plovdiv24.bg протестиращите българи са разделени от събралите се цигани чрез полицейски кордон.

Българите скандират "Циганите вън" и пеят "Мила родино".

Според информация на участници в шествието, публикували мнения в социалните мрежи, няколко хиляди души са достигнали Аджасан махала в града. Посрещат ги роми, въоръжени с колове и лопати. За ексцесии обаче не се съобщава.

Във Варна също се събраха хора, съпричастни на случващото се в село Катуница. Около 200 души поднесоха цветя и запалиха свещичка в памет на загиналите.

Според наш читател няколко цигани са били пребити по време на мероприятието. Той съобщава и че полицаи са се опитвaли да газят част от тълпата с колите си, информация, което също подлагаме на солидна доза съмнение.

Това е нашият начин да кажем, че на България и на Варна все още й пука, че нищо няма да остане безнаказано, коментира за ВарнаУтре.бг, Георги Георгиев, инициатор на поредния израз на недоволство, който събира младежи чрез Фейсбук.

От името на повечето присъстващи бе поставен и вечният въпрос: Защо, когато ромите не си плащат сметките за ток, вода и т.н, нищо не се случва, а ако българите го сторят, то веднага следват най-малкото заплашителни писма, а после и спиране, разказа още той.

В късния следобед няколкостотин души, предимно младежи, се събраха на протест пред офиса на БиТиВи. Повод за него са техни претенции за начина  на отразяване на събитието от тази нощ в Катуница.

News bg застава напълно зад въпроса на БиТиВи защо полицията е допуснала палежите на имотите.

Междувременно във фейсбук излезе открито писмо, което обвинява пратеника на медията в Катуница в тенденциозност и субективност при отразяване на протестите пред имотите на цар Киро.

Гражданите протестират срещу квалификациите на пратеника на БиТиВи, нарекъл участниците в шествието „пияна и дрогирана тълпа от агитки на футболни клубове", както и това, че е поставял въпроса пред полицията защо не са успели да опазят имотите на цар Киро.