Стартира обща инициатива на "Четири лапи" и Столична община за преброяване на бездомните котки в София. В рамките на инициативата ще се направи преброяване на котешките колонии в пилотния по проект район кв. "Яворов", мониторинг на популациите и задълбочен анализ на проблема, масови кастрации на котки и не на последно място - активно ангажиране на обществото.

Клиниката на "Четири лапи" в Банкя ще продължи да работи в останалите райони както и досега. Целта е не само да се помогне на повече котки да живеят по-добре, да се създаде цялостна програма за грижа за бездомните котки в София, но и да се променят нагласите на обществото към проблема "бездомна котка".

Полицията разследва случай на агресия срещу бездомна котка в Радомир

Полицията разследва случай на агресия срещу бездомна котка в Радомир

Извършителите могат да получат до 3 г. затвор и глоба до 5000 лв.

70% от всички сигнали за животни за кастрация, които "Четири лапи" получават, са за котки. Това е един от малкото достоверни източници на информация за мащаба на проблема с бездомните котки в София. До момента точна статистика за техния брой не съществува.

В повечето случаи, когато се започва работа по контрол на котешката популация в даден квартал по програмата "Кастрирай и върни", лошото отношение на хората намалява значително. "Четири лапи" работят в посока прилагането на устойчиво и хуманно решение, чрез което да се намали не само популацията на бездомните животни, но и нагласите към тях в обществото.