Въпреки сухата и топла зима в родопския ни курорт условията за ски и сноуборд са чудесни. Към момента в Пампорово - Мечи чал работят 11 писти, които се обработват ежедневно и са в много добра форма.

Времето през последните дни е слънчево и приятно, а вечер температурите падат достатъчно за производството на изкуствен сняг. Именно благодарение на оръдията за изкуствен сняг, които покриват около 70% от ски зоната и ежедневните усилия, които се полагат за поддръжката на пистите, карането на ски в момента е възможно.

Курортът "Пампорово" е известен с отличните си условия за обучение в белите спортове, като предлага разнообразие от добре подготвени писти, както за начинаещите скиори и сноубордисти, така и за напредналите, и поради тази причина е предпочитана ски дестинация от мнозина за поредна година.

Всички гости на Пампорово, които са си закупили лифт карта, могат да се възползват и от 15% отстъпка при посещение в новия модерен спа и уелнес център Body & Soul SPA Lounge, който отвори врати преди по-малко от месец в Пампорово и бързо се превърна в любимо място на гостите на курорта.

Тази събота, 25 януари ще бъде първият концерт от културната програма на Пампорово, а именно изпълнението на популярния дует "Димитър и Христо". Станали известни покрай участието си в един от телевизионните музикални формати, дуото бързо се развива и вече има свои авторски парчета, както и страхотни аранжименти на популярни песни на български и чуждестранни артисти.

"Културен Афиш Зима 2020" в Пампорово се реализира за първи път в курорта и всяка събота представя на сцената на най-голямата зала "Родопи" в Pamporovo Convention Center водещи спектакли, театрални и музикални събития, сред който Камен Донев и неговата лекция "За народното творчество", Тони Димитрова, група "Акага" и театралните постановки "Мъжът на жена ми", "Тя, той и още двама трима" и други.

Събитията се провеждат в новооткрития Pamporovo Convention Center в хотел "Перелик" с начален час от 20:45. Билетите вече са в продажба и могат да бъдат закупени предварително от туристически център "Пампорово", на рецепциите на хотели "Перелик" и "Орловец", както и на място в залата преди събитията.

Снимка 463077

Източник: Пампорово АД

Актуална информация за работещите писти и съоръжения, както и атмосферните условия могат да бъдат намерени в онлайн платформата на курорта на www.pamporovo.me или на 070017702 и автоматизираната "Сноутис" система.