Организацията в "Св. София" е нулева. Никой не ги е обучил какво трябва да правят, как да подхождат към болните, въпреки че всяка сутрин си леят сладки приказки от т. нар. кризисен щаб. Това каза в ефира на Bulgaria On Air Д-р Коцев от синдикат "Защита" във връзка с напускащия персонал от клиниката по белодробни болести "Света София".

Припомняме, че причина за негодуването на медицинските лица бе, защото нямат достатъчно предпазни облекла и медицински маски, които да ги предпазят от коронавируса.

Коцев обясни, че медицинските сестри са отвратени от отношението и от това, че е трябвало да се намесят медиите, за да се снабдят с предпазни облекла. Припомняме, че вчера пристигна втори ТИР със защитни средства от Турция.

Според него са закъснели много мерките, свързани с предпазните облекла, защото по този начина излагат не само гражданите, но медиците в опасност, а това е чудовищно престъпление към нацията.

Коцев добави, че по информация на д-р Чернева 5 медицински сестри са си подали оставката като остават трима лекари, които да обслужват всички болни. Лекарите обмислят дали да напуснат.

Коцев обясни, че клиниката, която е под тази, в която се настаняват хората със съмнение за коронавирус, е туберкулозна клиника, като има болни от СПИН, хора с понижен имунитет и т.н.

"Всички глашатаи на властта ,които обясняваха ,че това е лек вирус лъжат, защото това е един жесток вирус, очаква се цяла Европа да пламне."

Коцев заяви, че медиците не се страхуват да работят с болни, те искат да бъдат защитени не само заради себе си, а й за да не разпространяват заразата.

Хората, които плюят по малкото останали лекари са тролове на властта, бе категоричен Коцев.

Във връзка с Александровска болница Коцев коментира, че е потънала в развалина и мухъл и хората не трябва да бъдат настанявани там. Не са получени инструкции и там как лекарите да се справят със заразените с коронавирус.