Лятото е към края си, но това не е причина летните емоции, нощите под открито небе и животът на скорост да приключат с него. Доказаха ни го момчетата от „Brothers from hell", които организираха Национален мотосъбор Лозен 2011. Далеч от морския бряг и едва на няколко километра от София, поляните на Лозен събраха близо 2 000 любители на моторите, рока и силните усещания.

Перфектната организация на събора пък разби за пореден път предразсъдъка за несериозността, липсата на ред и лекомислието, приписвани на „лошите момчета с големите мотори".

Все пак, надали някой очаква подобно събитие да премине с подредени гости, наредени на маси с бели покривки, копнеещи за мекото си легло в хотела.

Маси имаше, но те бяха отрупани с традиционната за мотосъбор трапеза - естествено, много вкусно месо, обилно гарнирано с бира, а за малкото въздържатели - безалкохолни и салати на корем. Най-гладните можеха да се пробват в състезанието за лапане на кебапче от мотор или надяждане с кисело мляко. Любителите на високите скорости пък имаха възможност да се изфукат в надпреварата си за най-шумен и атрактивен мотор. Повод за гордост определено ще има и спечелилият голямата награда на събора - Yamaha YZF 750 GENESIS.

Организаторите се бяха постарали и за денонощното озвучаване на събора - през деня - с вечните класики в рока, а вечерите със SEVI, ЮВИГИ, RARE BREED, RAMPART OFF ROAD и Епизод.

За спането под открито небе и събуждането от „писъка на вятъра" или похъркването на някой застаряващ рокаджия в палатката до теб, е излишно да говорим.

Лятото е към края си. Което ни подсказва, че имаме съвсем малко време да се порадваме на още няколко вечери между моторите.