"Демократична България" свали доверието си към кмета на "Красно село". Тази сутрин ръководството на коалицията призова Станиславова да намери начин да възстанови взетите от нея средства. След като тя не направи това, от партията даряват равностойността на тази сума на SOS детски селища.

И те призовават за пълен одит на приложението на тази програма във всички софийски райони и настояват резултатите да бъдат направени публични.

По-рано днес Фандъкова изпрати одит в община "Красно село".

Фандъкова изпрати одит в община „Красно село“

Фандъкова изпрати одит в община „Красно село“

В момента се проверява дали кметът Росина Станиславова е присвоила пари от програма за COVID-19

Припомняме, вчера бе съобщено за подозрение, че кметът на столичния район "Красно село" е платила на себе си и служители 1/3 от парите за възрастни с COVID-19.

Това е втори скандал в столичен район, който се намира под управление на кмет, избран от "Демократична България" на последните избори, след като отговорността за стопанисването и контрола на шахтата на булевард "Иван Гешов" бе прехвърлена от Йорданка Фандъкова към районната администрация с кмет Димитър Божилов.

На 15 февруари "Демократична България" поиска от Фандъкова да се направят два нови регистъра - регистър на шахтите в София и регистър на преместваемите обекти, където бе загинало от токов удар 16-годишно момче.