Днешният 12 октомври е Ден на българската община.

По случай Деня на българската община силистренската администрация ще работи празнично-делова приемна за граждани. През целия ден, специализираните звена на местната администрация ще приемат граждани в информационния център на първи етаж. Идеята е хората да научат повече за спецификата в работата на общинските служители и да дадат своите идеи за подобряване на обслужването.

В габровското село Гергини ще бъде открит център за обучение на местните власти на Сдружението на общините в България. Новият център ще даде възможности за партньорство на местните власти от Югоизточна Европа. Базата бе предоставена безвъзмездно от правителството, а реконструкцията бе осъществена с финансовата подкрепа на Американската агенция за международно развитие и Националното сдружение на общините.

Гости на тържествената церемония ще бъдат представители на правителството, американският посланик Джон Байърли, както и директорът на американската агенция за международно развитие Майкъл Фриц.

По повод Деня на българската община Община Балчик организира Ден на отворени врати. Жителите на Белия град и общината ще имат възможност да се запознаят с дейността на всяка една от дирекциите, да зададат интересуващите ги въпроси и да дадат своите препоръки за работата на общинските служители.

В Добрич денят на българската община ще бъде отбелязан с поднасяне на цветя пред паметната плоча на първия кмет на Добрич след Освобождението - Стефан Баев. Тържеството започва в 11. 30 часа. Паметната плоча на първия градоначалник на Добрич бе поставена преди 7 години върху фасадата на общината.