Депутатите се скараха за българското гражданство. Тон зададе социалистът Крум Зарков, който заподозря, че търговията с паспорти продължава. Левицата вижда проблем в предложенията на Обединени патриоти за гражданството. Проблем за червените е инвестиционното гражданство.

От БСП подкрепят предложенията в сферата, които идват от Министерски съвет, които не ограничават напълно инвестиционното гражданство, а онези най-рискови инвестиции, аргументира се Крум Зарков.

Няма да се дава българско гражданство срещу краткотрайни инвестиции

Няма да се дава българско гражданство срещу краткотрайни инвестиции

То бе прието днес единодушно с 18 гласа на първо четене

Ако някой е продавал и предавал националния интерес, то това е БСП, която направи македонизацията на Пиринска Македония, ядоса се Юлиан Ангелов от ОП. Вие коминтерновци, направихте този проблем, заяде се той. Патриотите се почувствали обидени от думите на Зарков.

Според Ангелов социалистът се изявявал като съдия. Процедурите за българско гражданство трябва да бъдат такива, че всеки, който има самосъзнанието и правото, или усещането да бъде българин да се включи в процедура, която да го направи такъв, заяви и Маноил Манев от ГЕРБ. Той се обяви за честна процедура за българско гражданство.