И тази сутрин десетки пътници са останали без превоз на Централна автогара в София, след като вчера стотици хора, закупили билети за превоз от фирма "Витоша експрес" от София за Пловдив, са били принудени да търсят друг транспорт.

Хората са закупили билет за линията, която фирмата вече не обслужва. Причината е прекратеният на 29 юли договор на фирмата със Столичната община eдностранно, с едномесечно предизвестие.

Управителят на "Витоша експрес" Тихомир Асенов не вижда извършени нарушения на договора за превоз на пътници от София до Пловдив. За Асенов е необяснимо защо е било нужно "да се правят такива показни акции, да се пращат екипи на ДАИ на двете автогари - в София и в Пловдив, да се съставят актове".

Иван Николов, началник на дирекция "Транспорт" в Столичната община, обясни пред БНР, че Столичната община е прекратила договора заради констатирано системно неизпълнение на поетите от фирмата задължения и конкретно заради неспазването на договорената продажна цена за билет. Превозвачът е трябвало да продава билета за седем лева, а е правил това на по-висока цена.