ГЕРБ не се разпада, колкото и да прорукуват политическите опоненти, партията е стабилна, коментира пред БНТ Десислава Атанасова, попитана какво усеща.

За нея да се коментират институции с грозни и обидни имена подкопава доверието в държавността, а наличието на протести през всичките тези години е символ на демокрацията и демократичните процеси.

Според нея няма политическа платформа, зад която биха застанали дори гражданите, които са отвън.

Едно е да викаш оставка на площада, съвсем друго да бъдеш алтернатива, а най-доброят мерител за обществено доверие са изборите и вота на суверена. Атанасова обясни, че ГЕРБ не отваря политически чадър над никого.

Тя пожела успех на Цветан Цветанов и не споделя възгледите му за ГЕРБ и премиера Борисов.

Цветан Цветанов изключва да има следващ мандат с премиер Борисов

Цветан Цветанов изключва да има следващ мандат с премиер Борисов

Той отрича да има договорка с ГЕРБ

Според нея за 10 години в управление да се натрупат негативи, ГЕРБ е правила немалко грешки, но важното е, че навреме си взима поуки. "Винаги когато е поставено под съмнение или личността на определен политик, или определена политика, ние преразглеждаме своето решение спрямо него или водената от него политика".

Атанасова отрече каквато и да е възможност за манипулация на идващите избори, нормално е те да се провеждат комбинирано както досега, чрез машинно и електронно гласуване.  "Ако кажем, че гласуването с хартиени бюлетини може да бъде манипулирано, защо в столични райони, спечелиха хора от "Демократична България", манипулирани ли са тези избори".

Нормално да се увеличи и ролята на референдумите, защото така се дава възможност на хората да участват пряко в управлението на страната.

Решаваме с референдум въпросите от обхвата на ВНС

Решаваме с референдум въпросите от обхвата на ВНС

Текстовете бяха предложени от "Обединени патриоти" и подкрепи от ГЕРБ