Следващ мандат с премиер Борисов няма да има. В това е категоричен Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС.

Припомняме, вчера стана ясно, че структурите на СДС в Пловдив и областта се присъединяват към проекта му "Републиканци за България", който ще стартира на 20 септември. Тогава ще бъде приета учредителната декларация. Самото учредяване пък ще се състои на 27 септември в София, когато ще бъде гласуван Уставът и избрани органите за управление.

По думи на Цветанов до момента са създадени ядра за структурите на партията в 70% от страната.

Цветанов очаква 300 души от СДС да се влеят в неговия нов проект

Цветанов очаква 300 души от СДС да се влеят в неговия нов проект

Бившият втори в ГЕРБ очаква да спечели колкото управляващата партия

Искаме да се подготвим много сериозно за предстоящите парламентарни избори, където си поставяме цели за изпълнение на управленска програма с ясни приоритети - енергетика, образование, съдебна система, туризъм и всичко, свързано с подкрепата за средния и малък бизнес, заяви той.

Според него най-големи опоненти на новата партия са БСП и ДПС, а най-близка по разбирания организация е "Демократична България". Цветанов поясни, че в политическия спектър "Републиканци за България" стои в център-дясно.

Той бе категоричен, че няма никаква договорка с ГЕРБ и никаква зависимост. По негови думи по места управници заплашвали с уволнение членове на ГЕРБ, които искали да се присъединят към "Републиканци за България".

Цветанов посочи, че за последно е говорил с Бойко Борисов на Цветница, когато премиерът го е поздравил за имения ден.

ГЕРБ се превърнали в най-мразената партия, установи Цветанов

ГЕРБ се превърнали в най-мразената партия, установи Цветанов

Бившият втори в партията строи свой политически проект

Лидерът на новата партия посочи, че не е разговарял с бившия кмет на Пловдив Иван Тотев за евентуалното му присъединяване. Той обаче бил отворен за всеки, който иска да разговаря с него, стига да изповядва същите ценности.

Цветанов обяви, че след учредяването си "Републиканци за България" започва да се готви за парламентарните избори догодина. Целта ни е да станем парламентарно представена партия, чието заобикаляне е непреодолимо, заяви той.

Според него единственият изход от сегашната политическа криза в страната са предсрочните парламентарни избори.