Бившият втори в партия ГЕРБ Цветан Цветанов търси съмишленици за свой евроатлантически проект. "Водя разговори както с представители на ГЕРБ, които напускат партията, така и с хора от целия политически спектър - в център/дясно", каза Цветанов Цветанов, основателят на "Републиканци за България" пред Bulgaria ON AIR.

В последните месеци хората получават сериозно разочарование, каза той и допълни, че за много кратък период ГЕРБ се превърна в най-мразената партия. Според него има голяма политическа грешка на тези, които днес управляват партията и тези, които управляват държавата.

Според Цветанов тази грешка се дължи на загубата от реалността.

68-и ден на недоволство: Протест и контрапротест в София

68-и ден на недоволство: Протест и контрапротест в София

Организаторите "Отровното трио" обявиха дарителска сметка

"През всичките тези години, участвайки активно в стария политически проект, аз бях човекът, който първо носеше отговорност, имах постоянно комуникация и решавах проблеми, които те поставят както на местно, регионално, но така и на хората, които са присъствали както на приемни дни като депутат, така и на срещите, които съм правил в цялата страна", каза Цветанов.

Той, който изгради структурите на ГЕРБ, коментира, че структурирането на една партия е много къртовска работа.

Възмутен от управлението, Радев излезе на протеста

Възмутен от управлението, Радев излезе на протеста

От нас зависи да изпъдим мафията от изпълнителната власт

"Правителството изцяло се отклони от управленския си стил, който имахме в първия мандат и когато аз бях депутат и в изпълнителната власт", каза бившият вътрешен министър в кабинета "Борисов-1".

"Процесът и спиралата, в която влезе ГЕРБ, тази промяна на поведението при тези обществени констатации и протестите отвън - партията ще загуби страшно много. Прогнозата, която аз мога да дам е, че те ще получат под 500 000 гласа. А колкото по-дълго управляват - те могат да паднат и доста под тези гласове", допълни Цветанов.