Момче на 12 години е намерено мъртво във Велинград върху електрически стълб с високо напрежение, съобщи БНР. Детето е от квартал Анезица, уточни говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

"Около 16 ч. на телефона за спешни повиквания е получен сигнал в Районно управление-Велинград за това, че от метален електрически стълб от високо напрежение виси безжизненото тяло на дете." - заяви Стоянов.

По думите му, към мястото незабавно са били изпратени екипи на районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" във Велинград, автопатрули и дежурна група от районното управление, линейка на Спешната помощ.

"Беше потърсено съдействие на електроразпределителното дружество, което да спре временно електричеството, което протича през въпросния стълб, за да може тялото да бъде свалено. При първоначалния оглед, който е извършен на местопроизшествието, по всяка вероятност се касае за удар от високо напрежение. Може би детето се е катерило по този електрически стълб, когато е било ударено от волтова дъга." - посочи Мирослав Стоянов.

На мястото е извършен е оглед под ръководството на разследващ полицай и експерти криминалисти. Проведени са разпити. По случая е образувано досъдебно производство.