За девети пореден ден продължават националните протести, съобщава БНР.

Исканията на протестиращите остават непроменени - оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

Въпреки че началото на протеста беше обявено за 17.00 часа, още след 16.00 часа пред сградата на президентството започнаха да се събират демонстранти.

Към момента ситуацията е спокойна, а движението в района се осъществява нормално.

Полицейското присъствие е засилено.

Пред президентството е разположена своеобразна трибуна, на която говорят не само организаторите, но и всички други, които искат да споделят свои размисли с останалите участници.

Някои от нещата, които се чуха от трибуната, са: "Протести като вчерашния в столицата не е имало от 30 години, няма да ви оставим, докато не си тръгнете, дадохме властта на неграмотни и примитивни хора, които се хвалят, че са глупави". "Управляват ни хора, които държат пачки и пистолети на нощните си шкафчета, а не книги. Затова оставка - веднага!". Освен "Оставка" протестиращите скандират и "Мафия" и "Мутри, вън".

Освен пред президентството протестиращи има и пред бившия Партиен дом, където оставка на кабинета "Борисов 3" и главния прокурор искат майки от инициативата "Системата ни убива".

Въпреки масовостта си и шума протестът за момента протича спокойно.

Към протеста се присъедини група хора от инициативата "Правосъдие за всеки". Движението по бул. "Цар освободител" и бул. "Дондуков" вече е спряно.

И криминални, и непълнолетни задържала полицията на протеста

И криминални, и непълнолетни задържала полицията на протеста

Зам.-шефът на СДВР благодари за съдействието на мирно протестиращите

"Аз съм тук от първия ден, но какво е казал Буров: "Който се е оженил за властта, не се развежда. Това е вечно".

"Вече ми писна от наглостта на управляващите. Смятам, че е крайно време да си отвоюваме държавата от тази шайка престъпници, на която я предадохме с безразличието си най-вече. Трябва да се научат, който и да дойде на власт, че не могат да безчинстват".

"Бесилка за башибозука", "Уважаеми господин премиер, умолявам Ви, явете се на предсрочни избори" ,"Грешка 404", "Демокрация не е открита" - са надписи на плакатите на някои от демонстрантите, включили се в днешния протест.